Luonnonmaan perhetalo, Naantali
© Arkkitehtitoimisto Ark'Aboa Oy

Luonnonmaan perhetalo Naantalissa kokoaa alueen palvelut yhteen

Massiivitiilirunkoisen perhetalon rakennustyöt Naantalissa ovat käynnistyneet vuoden 2021 lopulla. Talo on tarkoitus ottaa käyttöön 2023 elokuussa. Monikäyttöisyys, muuntojoustavuus ja kestävyys ovat olleet Luonnonmaan perhetalon suunnittelussa avainasemassa. Suunnitteluratkaisut ja materiaalivalinnat on tehty niin, että Luonnonmaan perhetalo kestää seuraavat sata vuotta.

Yksiaineinen rakennus on suunniteltu kestämään tulevaisuuden ilmasto-olosuhteita

Luonnonmaan perhetalo kokoaa saman katon alle perheiden palveluita. Noin 5400 neliön rakennukseen on tulossa varhaiskasvatuksen, esiopetuksen sekä perusopetuksen 1–6 luokkien tilat sekä kädentaitojen tiloja ja liikunta- ja tapahtumatilaa. Perhetalosta on varattu tiloja myös sosiaali- ja terveyspalveluille, kuten oppilashuollolle ja ikäihmisten päivätoiminnalle. Uudisrakennukseen on tulossa aluekeittiö, jossa tulevaisuudessa valmistetaan aterioita myös muihin Naantalin kaupungin yksiköihin.

Perhetalo tulee lämpenemään maalämmöllä ja sähköä saadaan aurinkopaneeleista, joita on tulossa yhteensä yli 500 kappaletta. Rakennuksen hiilijalanjälkeen on kiinnitetty huomiota koko rakennuksen elinkaaren ajalta. 

Luonnonmaan perhetalo toteutetaan yksiaineisena eli seinissä ei ole materiaalien välisiä rajapintoja, joihin kosteus voisi tiivistyä. Ulkoseinämateriaaliksi on valittu keraaminen kennoharkko, jonka päälle tulee tiilimuuraus. Yli 400 millimetrin paksuinen harkko varaa itseensä lämpöä, joten rakennettaessa ei tarvita erillistä lämmöneristettä. Hankkeen arkkitehtisuunnittelusta vastaa Arkkitehtitoimisto Ark'Aboa Oy.

– Rakenne tasaa itsessään hyvin kosteusvaihteluita. Sademäärien ja lämpötilojen nousun vuoksi ulkovaipparakenteet joutuvat tulevaisuudessa kohtaamaan paljon nykyistä kovemmat kosteusrasitukset. Tämänhetkisen tiedon valossa valittu materiaali on turvallinen ratkaisu myös tulevaisuuden ilmasto-olosuhteissa, kertoo rakennesuunnittelija, projektipäällikkö Terhi Kivilä A-Insinööreistä.

Kasvava ja kehittyvä Luonnonmaan alue

Luonnonmaan alueella on useita rakennushankkeita vireillä. Kesällä 2022 alueella järjestetään asuntomessut. Perhetalon hanke on Naantalin kaupungin suurin kiinteistöinvestointi 25 vuoteen.

Lue lisää toteuttajatiimistä ja rakentamisen aloittamisesta Naantalin kaupungin tiedotteesta.

Tutustu tarkemmin A-Insinöörien rakennesuunnittelijan Terhi Kivilän näkemykseen kennoharkoista runkorakenteena.

Alueen tonttitarjonnasta uutisoi mm. Turun Sanomat.

 

Kotkan toritalo, Poroton kennoharkkotalo

Haluatko lisätietoa?

Anna yhteystietosi niin me otamme sinuun yhteyttä. Palvelemme kaikissa tiilirakentamiseen liittyvissä kysymyksissä. 

Myyntipalvelu

Soita tai lähetä sähköpostia oman alueesi myyjälle. Saat lisätietoa tarpeisiisi soveltuvista tiiliratkaisuista

Seuraavat artikkelit saattavat kiinnostaa sinua

Joensuun kennoharkkokerrostalo

Joensuun Penttilään nousee kolme terveellistä, turvallista ja sisäilmaltaan miellyttävää massiivitiilirunkoista harkkokerrostaloa. Ensimmäinen taloista on jo valmistunut. Kohde on ensimmäinen tällä rakennetekniikalla rakennettu kerrostalo Suomessa.

Lue lisää

Ajaton Kotkan toritalo

Kotkan torin laidalta purettiin kaksi huonokuntoista rakennusta ja tilalle muurattiin nelikerroksinen kerrostalo keraamisista Poroton-harkoista. Rakennuttaja edellytti kestävien ja perinteisten materiaalien käyttöä.

Lue lisää

Massiivirunkoinen päiväkoti Helsingissä

Helsingin Jätkäsaareen on valmistunut Poroton-kennoharkkorunkoinen HEI School päiväkoti. Rakennusmateriaalivalintoihin kiinnitettiin erityistä huomiota, jotta vältyttäisiin sisäilmaongelmilta.

Lue lisää

Kolme kennoharkkorunkoista kerrostaloa Helsinkiin

Asunto Oy Töölön Castellumin rakentaminen Helsingin Taka-Töölöön käynnistyy vuoden 2022 alussa. Yhtiön kolmen kerrostalon rungot muurataan kennoharkoista.

Lue lisää

Pienkerrostaloja kennoharkoista Joensuuhun

Rakennuttajan tavoitteena laadukas, sisäilmaturvallinen ja ekologinen asuinympäristö.

Lue lisää

Oulun Poroton-koulut

Oulussa luotetaan keraamiseen kennoharkkoon koulurakentamisessa. Liikelaitos Oulun Tilakeskus käynnisti kesällä 2018 kaksi koulurakennushanketta Metsokankaan ja Ritaharjun alueilla. Koulut valmistuivat syksyksi 2019.

Lue lisää