Referenzobjekt Urban Rebslagergarden
© Egernsund Wienerberger

Verhoustiili katolle ja julkisivuun

Laadukkailla URBAN-tiilillä voidaan verhoilla sekä kattopinnat että julkisivut. Lankkumainen tiili tarjoaa kaksi ratkaisua yhdessä ja samassa paketissa ja kietoutuu rakennuksen ympärille kuin keraaminen kuori. URBAN korostaa rakennuksen muotokieltä ja viimeistelee viistot kattolinjat ja julkisivun ulkonurkat uudella, visuaalisesti mielenkiintoisella tavalla.

Sen lisäksi, että URBAN tarjoaa suuren vapauden rakennuksen arkkitehtuurin ja kattomuotojen suhteen, se on helppo ja nopea työstää. URBAN-tuotteita on saatavissa U- ja L-profiililla. Suositeltava asennustapa on villi limitys, jolloin reunoilta yli jäävät tiilenpalat voidaan tehokkaasti hyödyntää osana verhousta. URBAN-tiilien asennusväli on joustava 81-142 mm.

Facade cladding - URBAN - L-01-profile
Facade cladding - URBAN - U-profile

URBAN-verhoustiilien asennuksesta

URBAN-verhoustiilet voidaan asentaa joko puu- tai alumiinivalmisteiseen rankarakenteeseen. Mitoitukset, kiinnitystarpeet ym. rakennetekniset asiat tulee aina varmistaa hankekohtaisesti jo suunnitteluvaiheessa. Wienerbergerin asiantuntijat ovat tarvittaessa käytettävissä läpi hankkeen suunnittelu- ja toteutusvaiheiden.

Kokonaan alumiinivalmisteisen rankarakenteen etuna on julkisivun paloturvallisuus. Alumiiniprofiilin asennussyvyyttä taustarakenteeseen säätämällä voidaan myös tarvittaessa asentaa lisäeristekerros ulkoseinän ja julkisivuverhouksen väliin.

URBAN-verhouksen taakse on huolehdittava riittävästä ilmaraosta, joka varmistaa julkisivurakenteen tuulettuvuuden. Verhoustiilet kiinnitetään vaakarankaan vähintään kahdella ruostumattomalla ruuvilla (A4, 4,2 x 48 mm). Tiilessä on valmiina 4 kpl reikiä kiinnitystä varten.

Verhoustiilet asennetaan puskuun ja sauman alapinta vahvistetaan saumalistalla. Suositeltava asennustapa on villi limitys, jolloin reunoilta yli jäävät tiilikappaleet voidaan tehokkaasti hyödyntää osana verhousta. Pystysuunnissa URBAN-tiilien asennusväli on joustava 81-142 mm, tyypillisesti noin 130 mm.

Facade cladding - URBAN - Omega 3D

Kuvasarja URBAN-verhoustiilen asennuksesta puurankaan

Katso myös nämä

Verhoustiilet katolle ja julkisivuun

URBAN-tuoteperhe tarjoaa ohuen, tuulettuvan verhousratkaisunURBAN-tuotteet asennetaan mekaanisesti taustaseinään kiinnitettyyn rankarakenteeseen. Ne voidaan siten helposti irrottaa ja käyttää uudelleen lisärakentamisen yhteydessä tai kun rakennuksen elinkaari päättyy.

Tutustu tuotteisiin

Talo Hjemma Oulun asuntomessuilla

Vuoden 2025 asuntomessuilla Oulussa esittelemme pientalokohdetta, jossa sekä päärakennus että piharakennus on rakennettu Poroton T6,5 365 -kennoharkoista.

Kompaktin kokoisten rakennusten verhoiluun haluttiin löytää visuaalisesti mielenkiintoinen, keraaminen tuote. URBAN-tuoteperhe tuntui heti oikealta ja verhoustiileksi valikoitui URBAN L Frederiksberg.

Lue lisää messutalosta

Referenssit Wienerberger Norjan sivuilla

Muissa Pohjoismaissa URBAN-tuotteista on jo kokemusta pidemmältä aikaväliltä. Voit tutustua referenssikohteisiin Wienerberger Norjan verkkosivuilla. 

Siirry Norjan verkkosivuille

Facade cladding - URBAN Frederiksberg - Vennesla Kirke, Norway

Kiinnostuitko?

Anna yhteystietosi niin me otamme sinuun yhteyttä. Palvelemme kaikissa tiilirakentamiseen liittyvissä kysymyksissä. 

Myyntipalvelu

Soita tai lähetä sähköpostia oman alueesi myyjälle. Saat lisätietoa verhoustiilistä sekä muista tiiliratkaisuistamme rakentajalle.