Joensuu Siihtalantie 12 kennoharkkopienkerrostalot

Kennoharkkorunkoiset pienkerrostalot Joensuuhun

Pyhäselän Oma Osuuskunnan omistama Pyhäselän Oma Kiinteistö Oy rakennuttaa Joensuuhun neljä pienkerrostaloa tavoitteena laadukas, sisäilmaturvallinen ja ekologinen asuinympäristö. Siihtalantie 12 -hankkeessa  pyritään hiilineutraaliuteen, johon Poroton-harkot antavat omalta osaltaan hyvät mahdollisuudet.

Kennoharkkorunko on kestävä ja lämpötaloudellinen

Rakennuttamisen taustalla toimivalla osuuskunnalla on ollut suunittelun alusta asti visio elinkaarikestävästä, laadukkaasta, paikallista yrittäjyyttä tukevasta rakentamisesta, jota myös hankkeessa käytettävät materiaalit tukevat. Kohteen arkkitehtityön aloitti ARKPII:n Esa Piirainen ja työtä on jatkanut Arcadia Oy. Siihtalantie 12 -kohteen rakentaminen alkoi huhtikuussa 2021 ja tavoitteena on, että kaikki 42 asuntoa ovat muuttovalmiina marraskuussa 2022.

Pienkerrostalojen runkomateriaaliksi valittiin Wienerbergerin Poroton S8 P -kennoharkot. Keraamisisista tiiliharkoista muurattu ulkoseinärakenne täyttää sellaisenaan ilman erillistä lämmöneristekerrosta ulkoseinältä vaaditun 0,17 W/m2K lämmöneristysvaatimuksen. Harkon kennosto on täytetty vulkaanisella kivirouheella, perliitillä, joka toimii kosteusteknisesti tiilen tavoin ja muodostaa yhdessä tiilikennoston kanssa monoliittisen ja hengittävän seinärakenteen. Massiivinen tiilirunko on pitkäikäinen ja asukkaan näkökulmasta turvallinen. Se tasaa tehokkaasti lämpötilojen ja kosteuden vaihteluita, on sisäilmaesteetön, paloturvallinen ja ääniympäristöltään miellyttävä.

Toteuttajat motivoituneita ja sitoutuneita hankkeeseen

Kohteen pääurakoitsijana toimii Savo-Karjalan Eristys ja Saneeraus Oy, jolla on pitkä kokemus uudis- ja korjausrakentamisesta. Kennoharkkorakenne on yritykselle runkototeutuksena uutta, mutta suhtautuminen materiaaliin ja koko hankkeeseen on ollut urakkalaskentavaiheesta alkaen innostunutta. 

Hankkeen verkkosivuihin voi tutustua täällä.
Pääurakoitsijan näkemyksiä Poroton kennoharkkorakentamisesta voi lukea täältä.
Siihtalantie 12 -hanketta voi myös seurata Facebookissa.

 

Kotkan toritalo, Poroton kennoharkkotalo

Haluatko lisätietoa?

Anna yhteystietosi niin me otamme sinuun yhteyttä. Palvelemme kaikissa tiilirakentamiseen liittyvissä kysymyksissä. 

Myyntipalvelu

Soita tai lähetä sähköpostia oman alueesi myyjälle. Saat lisätietoa tarpeisiisi soveltuvista tiiliratkaisuista

Seuraavat artikkelit saattavat kiinnostaa sinua

Oulun Poroton-koulut

Oulussa luotetaan keraamiseen kennoharkkoon koulurakentamisessa. Liikelaitos Oulun Tilakeskus käynnisti kesällä 2018 kaksi koulurakennushanketta Metsokankaan ja Ritaharjun alueilla. Koulut valmistuivat syksyksi 2019.

Lue lisää

Joensuun kennoharkkokerrostalo

Joensuun Penttilään nousee kolme terveellistä, turvallista ja sisäilmaltaan miellyttävää massiivitiilirunkoista harkkokerrostaloa. Ensimmäinen taloista on jo valmistunut. Kohde on ensimmäinen tällä rakennetekniikalla rakennettu kerrostalo Suomessa.

Lue lisää

Ajaton Kotkan toritalo

Kotkan torin laidalta purettiin kaksi huonokuntoista rakennusta ja tilalle muurattiin nelikerroksinen kerrostalo keraamisista Poroton-harkoista. Rakennuttaja edellytti kestävien ja perinteisten materiaalien käyttöä.

Lue lisää

Massiivirunkoinen päiväkoti Helsingissä

Helsingin Jätkäsaareen on valmistunut Poroton-kennoharkkorunkoinen HEI School päiväkoti. Rakennusmateriaalivalintoihin kiinnitettiin erityistä huomiota, jotta vältyttäisiin sisäilmaongelmilta.

Lue lisää