Asuinkerrostalot Tankomäen Huippu

Tiili on investonti tulevaisuuteen

Tiiliverhous sopii kaikkiin runkoratkaisuihin. Massiivisena rakenteena se parantaa rakennuksen energiatehokkuutta kuten myös ääneneristävyyttä. Tiili sietää vaativiakin sääolosuhteita. Se on tuulettuva, nopeasti kuivuva, eikä pelkää pakkasta tai kovaa auringonpaahdetta. 

Tiili on kestävä julkisivumateriaali ja yleisimmistä julkisivuvaihtoehdoista vähiten huoltoa vaativa. Oikein suunnitellun ja toteutetun tiilirakenteen käyttöikä on satoja vuosia. Pitkällä aikavälillä vähäisen huollontarpeen merkitys korostuu pienempinä ylläpitokustannuksina. 

Suomen vanhimmat, säilyneet rakennukset ovat linnoja ja kirkkoja, jotka lähes poikkeuksetta on rakennettu tiilestä. Todistusvoimaa tiilen kestävyydestä siten löytyy - Ulkomailta vielä huomattavasti kauempaakin historiasta.

Kerrostalot ja julkiset rakennukset

Tiilijulkisivu edustaa aina oman aikakautensa trendejä ja tyyliä. Punatiili on pysynyt suosittuna läpi vuosikymmenten ja on edelleen kysytty tiiliväri julkisivuratkaisuihin. Viimeisen parinkymmenen vuoden aikana tiilien värikirjo on laajentunut huomattavasti.

Sen lisäksi, että tiilijulkisivua arvostetaan pitkäikäisenä ja huoltovapaana julkisivurakenteena, sen arvo osana kaupunginosan omaleimaista arkkitehtuuria on kasvussa. Tiilijulkisivu saa olla näyttävä ja ilmeeltään rohkeasti perinteistä poikkeava.

Julkiset rakennukset edustava toisaalta oman aikansa laadukkainta arkkitehtuuria, mutta ovat samalla suunniteltu kestämään kymmeniä ellei satoja vuosia. Siksi tiili on ollut ja on edelleen suosittu julkisten rakennusten julkisivumateriaali.

 

Moni-ilmeistä tiiliarkkitehtuuria Helsingin Jätkäsaaressa

Helsingin merellisillä asuinalueilla, kuten Jätkäsaaressa, tiili on yleisin julkisivumateriaali. Kestävyyden merkitys korostuu vaativissa olosuhteissa, ja ilmaston muuttuessa säärasitukset ovat entistä voimakkaampia.

Tiilen käyttöä puoltaa paitsi rakenteellinen kestävyys, myös esteettiset seikat. Tiili kestää erittäin hyvin ajallista kulumista ja likaantumista, ja sen huolloksi riittää monessa tapauksessa pelkkä puhdistus aika ajoin. Koska tiilipinta muodostuu pienistä palasista, on yksittäiset rikkoutumiset suhteellisen helppo korjata.

Jätkäsaaressa tiilijulkisivut vaihtelevat suuresti rakennuksesta toiseen. Värikirjo on laaja vitivalkoisesta syvänmustaan. Myös monivärisiä eri tiilisävyjä yhdisteleviä julkisivuja löytyy Jätkäsaaresta kuten myös pitsi- ja reliefimuurattuja tiilipintoja.

Oheinen video esittelee Wienerbergerin tiilituotteilla viimeisteltyjä rakennuksia. Mukavia katseluhetkiä!

Viimeisimmät projektiesittelyt - tutustu upeisiin tiilikohteisiin

Referenssikooste: asuinkerrostalot, toimitalot, julkiset rakennuskset

0Tulokset

Pien- ja rivitalot

Tiili on julkisivumateriaalina palkitseva. Se on kestävä ja eri julkisivuvaihtoehdoista vähiten huoltoa vaativa. Se myös patinoituu kauniisti ja kestää siten hyvin aikaa ulkonäkönsä puolesta. Laajasta tiilivalikoimasta löytyy ratkaisu vaativaankin makuun. Runkomateriaalina tiili on jälleen ajakohtainen uusien kennotiiliharkkojen myötä.

Katso kymmenen hyvää syytä valita tiilijulkisivu

Multistore building with special joint, Supewhite and Tummapellava Retro facing bricks

Kiinnostuitko?

Anna yhteystietosi niin me otamme sinuun yhteyttä. Palvelemme kaikissa tiilirakentamiseen liittyvissä kysymyksissä. 

Myyntipalvelu

Soita tai lähetä sähköpostia oman alueesi myyjälle. Saat lisätietoa tiilen käytöstä kerrostalorakentamisessa sekä uusimmista tiilitrendeistä.

Tutustu tarkemmin tiilituotteisiimme

Julkisivutiilien valikoima

Julkisivutiiliä löytyy valkoisesta mustaan, sileästä antiikkiseen.

Tutustu tuotteisiin

Kerrostalo kennotiiliharkoista

Tiesitkö, että kennoharkko soveltuu kantavana rakenteena kerrostalon runkorakenteeksi aina kuuteen kerrokseen asti?

Tutustu tuotteisiin