Housing Fair Queen's Stone

Queen's Stone kennoharkkotalo Loviisan asuntomessuilla

Loviisan vuoden 2023 asuntomessuille valmistuneen täystiilisen Queen’s Stone -pientalon nimen ja arkkitehtuurin inspiraationa on toiminut tontin rantaviivassa sijaitseva iso siirtolohkare. Kaksikerroksinen talo myötäilee merenrantatontin ja rakennuspaikan muotoja ja nousee kuin iso graniittinen kivi esiin kallionkolosta. 

Arkkitehdin perheelleen suunnittelema tiiliverhoiltu kennoharkkotalo

Queen’s Stone -kennoharkkotalon on suunnitellut arkkitehti Teppo Pietarinen kahden aikuisen kodiksi, jossa on hyvät ja toimivat tilat etätyöskentelyyn. Työtilat toimivat tarvittaessa myös vierashuoneina jälkipolville.

Osin maanpinnan alle sijoittuva pohjakerros on muurattu Leca-harkoista ja ylempi perliittitäytteisistä Poroton T7 425 -kennoharkoista. Rakenteiltaan kestävän ja turvallisen talon julkisivu viimeistellään Graniitti Makasiini -tiiliverhouksella. Harmaa, rustiikkinen tiili on ilmeensä ja värisävynsä puolesta täydellinen pari taloa ympäröivälle kalliolle ja rannan kivilohkareelle.

Wienerberger toimii messuilla talon päänäytteilleasettajana. Muita näytteilleasettajia kohteessa ovat mm. Novart ja RTV-yhtymä.

Oleskelutiloista huikeat näkymät Loviisanlahdelle

Kaksikerroksisen talon alakertaan sijoittuvat sauna- ja peseytymistilat sekä työhuoneet. Yläkerrassa on päämakuuhuone sekä avara yhdistetty keittiö, ruokailu- ja oleskelutila. Molemmissa kerroksissa on katetut, viihtyisät terassit meren suuntaan ja huikea näkymä Loviisanlahdelle. Julkisivun hamaasävyinen tiili tulee olemaan myös osa sisustusta sisäseinien verhoilulaattana.

Asuintalon lisäksi tontille valmistuu erillinen, puurakenteinen laajuudeltaan 11 m2 rakennus oleskelua varten. Queen’s Stone -talon rakennustyöt käynnistyivät ranta-alueen ruoppaus- ja muokkaustöillä kevättalvella 2022. Talon perustukset valmistuivat elokuussa ja runkomuuraus alkoi syyskuussa. Työt etenevät syksyllä siten, että talvikuukausina päästään viimeistelemään sisäpuolisia rakenteita ja pintoja. Kohteen rakentajana toimii Rakennuspalvelu Bomberg Oy.

Tutustu Queen's Stone -taloon hometalokatastrofin kokeneen Mirkka Torikan silmin

Mirkka vieraili Queen's Stone -talossa rakennusaikana sekä talon valmistuttua.

Loviisan asuntomessualue aijaitsee aivan kaupungin keskustan tuntumassa

Kuningattarenranta on Loviisanlahden ja Saaristotien väliin rakentuva uusi asuinalue, jossa järjestetään asuntomessut 7.7.-6.8.2023. Alueelta avautuvat upeat näkymät Loviisanlahden yli vastarannalle historialliseen, 1700-luvulta peräisin olevaan alakaupunkiin. Kaupungin keskusta on lähellä, joten pienen kaupungin kaikki palvelut löytyvät kävelyetäisyydeltä. Kuningattarenrannan kruununa ovat pienvenesatama ja sen alueella olevat aukiot sekä rannan laajat viheralueet viehättävine kävelyreitistöineen. Kaikkiaan asuinalueella on lähes kaksi kilometriä merenrantaa.

Kuningattarenrannalla on pientalo- ja rivitaloalue. Alueelle rakentuu myös kelluvia taloja ja kerrostalo. Kuningattarenrannan eteläosassa on 19 pientalotonttia. Kymmenellä tontilla on oma ranta ja lähes kaikilta avautuu merinäköala ilta-auringossa kimmeltävälle Loviisanlahdelle. Lisätietoa Loviisa asuntomessualueesta löydät Kuningattarenrannan verkkosivuilta. Myös asuntomessujen verkkosivuilta löytyy jo tietoa tulevan kesän messuista kiinnostuneille.

Tutustu asuntomessutalossa käytettäviin tiilituotteisiin

Kennoharkot pientalorakentamiseen

Poroton-kennoharkoista löytyy pientalorakentamiseen kaksi vaihtoehtoa. Joko avokennoinen, ilmaeristeinen harkko tai perliittitäytteinen harkko, jossa vulkaaninen kiviaines toimii eristeenä.

Tutustu tuotteisiin

Makasiini-tiilimallisto

Rouhea ja antiikkinen Makasiini-tiili on ilmeeltään vaihteleva. Valikoimassa on enimmäkseen kauniin kirjavia tiiliä, uutuutena Hiilenkirjava Makasiini.

Tutustu tuotteisiin

Loviisan asuntomessut 2023 kuvia

Haluatko lisätietoa?

Anna yhteystietosi niin me otamme sinuun yhteyttä. Palvelemme kaikissa tiilirakentamiseen liittyvissä kysymyksissä. 

Myyntipalvelu

Soita tai lähetä sähköpostia oman alueesi myyjälle. Saat lisätietoa tarpeisiisi soveltuvista tiiliratkaisuista.

Seuraavat artikkelit saattavat kiinnostaa sinua

Vähähiiliset tiilituotteet kestävään rakentamiseen

Korian tehtaalla valmistetut tiilituotteet pärjäävät hyvin vertailtaessa eri tiilenvalmistajien tuotekohtaisia CO2-päästöarvoja. Tiilet voidaan valmistaa jatkossa myös hiilineutraalilla biokaasulla, jolloin tuotteiden hiilidioksidipäästöt putoavat alle puoleen.

Lue lisää

Savi on ehtymätön luonnonvara

Suomen koko tiiliteollisuus saa vuoden tuotannossa tarvittavan saven alle viiden hehtaarin pinta-alalta vanhaa kesantopeltoa.

Lue lisää

Ilmastoneutraalit Poroton-harkot

Materiaalivalinnoilla on merkitystä ilmastonmuutoksen torjunnassa. Perliittitäytteiset Poroton-harkot on sertifioitu ilmastoneutraaleiksi tuotteiksi eli niiden tuotannossa syntyneet hiilidioksidipäästöt on kompensoitu.