Poroton työmaa Oulu Ritaharju

Ilmastoneutraalit Poroton-harkot

Materiaalivalinnoilla on merkitystä ilmastonmuutoksen torjunnassa. Kennoharkkojen tuotannossa syntyvät CO2-päästöt on minimoitu tehtaan oman energiatehokkuusohjelman avulla. Päästöjä vähennetään myös käyttämällä vihreää sähköä ja hankkimalla päästöhyviyksiä.

Tiilituotannon energiatehokkuus

Ilmastoneutraalin tiilituotannon perusta on ennen kaikkea energiatehokkuus. Poroton-harkkoja valmistavien tehtaiden energianhallintajärjestelmä on sertifioitu ja on ISO 50001 -standardin mukainen. Tämä tarkoittaa, että energiankulutusta tarkkaillaan koko ajan ja etsitään aktiivisesti säästökohteita. 

Tiilen poltossa syntyvä lämpö käytetään tehokkaasti hyväksi osana tuotantoprosessia. Muita energiatehokkuustoimia ovat mm. led-valaistus ja paremman hyötysuhteen laitteistoinvestoinnit.

Ilmastoneutraalit Poroton-harkot
Building professional touching brick block wall

Vihreä sähkö

Osa kennoharkkotuotteiden ilmastoneutraalisuudesta varmistetaan vihreän sähkön hankinnalla. Lisäksi omien tuotantolaitosten katoille asennetut 3,2 MW aurinkopaneelit tuottavat puhdasta, päästötöntä sähköenergiaa. Kaikkiaan uusiutuvan energian käyttö vähentää vuosittain tuotannon hiilidioksidipäästöjä noin 1,8 tonnia.

Päästökompensointi

 Vuodesta 2019 alkaen Poroton T6-5, T7, S8 ja S9 -harkkojen valmistuksessa syntyneet hiilidioksidipäästöt kompensoidaan niiltä osin, joita energiatehokkuustoimilla tai uusiutuvan energian hankinnalla ei voida kattaa. Kompensointi tapahtuu ostamalla hiilidioksidipäästöhyvityksiä YK:n ilmastosopimuksen puitesopimuksiin kuuluuviin ilmastonsuojeluhankkeisiin. Näitä ovat mm. sademetsien uudelleenmetsittäminen Ghanassa, tuuli- ja aurinkovoimahankkeet Intiassa sekä laittoman puunkorjuuseen puuttuva metsäprojekti Brasiliassa. Tavoitteena on laajentaa päästökompensointia kattamaan yhä suurempi osa Poroton-tuotteita. 

Construction worker with tablet computer, Fast Forward Commercial Excellence

Haluatko lisätietoa?

Anna yhteystietosi niin me otamme sinuun yhteyttä. Palvelemme kaikissa tiilirakentamiseen liittyvissä kysymyksissä. 

Myyntipalvelu

Soita tai lähetä sähköpostia oman alueesi myyjälle. Saat lisätietoa tarpeisiisi soveltuvista tiiliratkaisuista