Processing DRS Neo Deckenrandschale

Tiili runkorakenteena

Vietämme huomattavan paljon aikaa sisätiloissa, joten sisäilmastolla ja sisäilman laadulla on suuri merkitys terveyteemme ja hyvinvointiimme. Rakennusten kosteustekninen toimintavarmuus ja vikasietoisuus ovatkin nousseet tärkeiksi kriteereiksi runkomateriaaleja vertaillessa. 

Kennoharkot ovat nostaneet tiilen uudelleen merkittäväksi runkomateriaaliksi. Kennoharkkoseinä on nopea ja taloudellinen muurata ja vastaa ominaisuuksiltaan hyväksi ja toimivaksi todettua yksiaineista tiiliseinää. Nykyiset kennoharkot täyttävät rakenteilta vaaditun lämmöneristävyyden ilman lisäeristystä.

Kennoharkolla on suuri kosteuskapasiteetti. Tämä tekee rakenteesta hengittävän ja sisäilman laatua parantavan. Vaikutus perustuu poltetun savitiilen huokosrakenteen kykyyn tasapainottaa sisäilman lämmön ja kosteuden vaihtelua kaikkina vuodenaikoina.

Kennoharkkorakenne kuivuu nopeasti, sillä siihen ei tuoda rakennusaikana ylimääräistä kosteutta suurien valujen tai laastimäärien muodossa. Rakenne ei kutistu ja pintojen viimeistelytyöt voidaan siten aloittaa pian rungon valmistuttua. Se, että talo saadaan kerralla valmiiksi, on suuri etu sekä rakentajalle että rakennuttajalle.

Tutustu jo toteutettuihin kennoharkkokohteisiin

Katso lyhyet esittelyt kennoharkkorakentamisen eduista

Tutustu kennoharkkorakentamiseen ja Poroton-tuotteiden ominaisuuksiin

Valmistelemme latausta. ... Lataa kaikki (3)

Kennoharkkorakenteiden suunnitteluohje ja kooste rakennekuvista

Valmistelemme latausta. ... Lataa kaikki (3)

Poroton-kennoharkot

Keraamiset harkkotuotteet runkorakentamiseen

Keraaminen kennoharkko jatkaa pitkää ja toimivaksi todettua tiilirakentamisen perinnettä. Harkot valmistetaan polttamalla korkeassa lämpötilassa pääraaka-aineena savi. Poroton-talon runkorakenne täyttää sellaisenaan, ilman erillistä lämmöneristekerrosta, ulkoseiniltä vaadittavan 0,17 W/m2K lämmöneristävyysvaatimuksen. 

Siirry tuotesivulle

Miksi valita kennoharkko pientalon runkomateriaaliksi?

Lue kennoharkkorakenteen eduista muihin rakenneratkaisuihin verrattuna ja katso video kennoharkkotalon rakennusvaiheista

Siirry sivulle

Kennoharkkorakenteiden BIM- ja CAD-aineistot

Ota käyttöösi kennoharkkorakenteiden valmiit rakennemallit suunnittelutyön pohjaksi.

Siirry palveluun

Tervetuloa tiilinäyttelyymme

Tiilinäyttelymme on avoinna arkisin klo 8-16 Helsingin Vallilassa. Näyttelyssä myös kennoharkot kattavasti esillä. Tervetuloa! 

Katso tarkemmat sijaintitiedot

Töölön Castellum Asuinkerrostalo

Tarvitsetko lisätietoa?

Anna yhteystietosi niin me otamme sinuun yhteyttä. Palvelemme kaikissa tiilirakentamiseen liittyvissä kysymyksissä. 

Myynti- ja asiantuntijapalvelu

Soita tai lähetä sähköpostia myynti- ja asiantuntijatiimillemme.