Porotherm-erillistalot JokiDuo Porin Asuntomessut

Kivitalo keraamisista Poroton-kennoharkoista

Poroton-kennoharkkotalo edustaa modernia ja kestävää kivitalorakentamista. Massiivinen, hengittävä runkorakenne on energiataloudellinen ja kosteusteknisesti turvallinen.

Keraaminen kennoharkko jatkaa pitkää ja toimivaksi todettua tiilirakentamisen perinnettä. Harkot valmistetaan polttamalla korkeassa lämpötilassa pääraaka-aineena savi. Poroton-talon runkorakenne täyttää sellaisenaan, ilman erillistä lämmöneristekerrosta, ulkoseiniltä vaadittavan 0,17 W/m2K lämmöneristävyysvaatimuksen. Harkon eristävyys perustuu kennomaisen rakenteen sisään jäävään ilmaan.

Yksiaineisuus on merkittävä etu, kun halutaan varmistaa seinärakenteen riskitön toimivuus pitkällä aikavälillä. Jos useita eri tiiveyden omaavia materiaaleja sisältävän seinärakenteen sisään joutuu kosteutta, sen haihtuminen luonnollisesti rakenteen läpi ei välttämättä aina onnistu. Tällöin riski kosteus- tai homevauriolle kasvaa. Yksiaineisella epäorgaanisella massiivitiilirakenteella on suuri kosteuskapasiteetti ja oikeanlainen huokosrakenne, jolloin se pystyy sitomaan ja luovuttamaan kosteutta ympäröivien olosuhteiden vaihdellessa, eli kansankielellä rakenne ”hengittää”.

Lisätietoa harkkotuotteista

Talvella lämmin ja kesällä sopivan viileä

Hyvän kosteustasapainon ylläpidon lisäksi massiivitiilirakenne toimii tehokkaasti myös lämpötilaerojen tasaajana. Paksu seinärakenne tasoittaa ulkoilman helle- ja pakkashuippujen vaikutukset sisäilmaan toimien ikään kuin termostaattina ulko- ja sisätilojen välissä. Huoneilma pysyy miellyttävänä läpi vuoden ilman tuntuvia lämpötilavaihteluita. Lämmönvarauskykynsä ansiosta massiivinen tiilirakenne on myös energiataloudellinen ja säästää siten asumisen aikaisia kustannuksia kevyempiin seinäratkaisuihin verrattuna.

Harkkorakenteisista kivitaloista lyhyin rakentamisaika

Ohuiden kennojen ja keraamisen rakenteensa ansiosta Poroton-seinä on kaikista kivirakenteista nopeimmin kuivuva, mikä mahdollistaa sisäpuolisten töiden sekä julkisivurappauksen aloittamisen lähes välittömästi muurauksen jälkeen samoja telineitä hyväksikäyttäen. Rakentamisaika lyhenee ja rakennus saadaan valmiiksi yhdellä kertaa ilman, että julkisivurappauksen lopullista valmistumista tarvitsisi odottaa perinteisen lämmityskauden ajan.

Kennoharkkorakenteeseen ei tuoda rakennusaikana lisäkosteutta suurien valujen tai laastimäärien muodossa. Vain vaakasaumoihin levitetään ohuen ohut laastikerros. Rakenteen nopean kuivumisen ja kutistumattomuuden ansiosta pintojen tasoitus- ja viimeistelytyöt voidaan aloittaa jo pian muurauksen valmistuttua. Se, että talo saadaan kerralla valmiiksi, on suuri etu rakentajalle niin asumismukavuuden kuin kustannustenkin kannalta.

Yksilöllisesti suunniteltu pientalo

Poroton-kennoharkkotalo on aina arkkitehdin suunnittelema huomioiden asiakkaan tarpeet ja rakennuspaikan asettamat vaatimukset. Tyypillisesti julkisivuratkaisuksi valitaan rappaus, mutta talon voi myös vuorata esimerkiksi tiilellä, mikä ratkaisuna parantaa edelleen rakenteen energiatehokkuutta ja ääneneristävyyttä sekä takaa talolle pitkän ja huoltovapaan elinkaaren. Puutaloalueita ajatellen mikään ei estä Poroton-harkkotaloa vuoraamasta myös puupaneelilla.

Katso kennoharkkopientaloa ja -rakentamista esittelevä video

Huom! Vuoden 2019 aikana kennoharkkoja toimittava tehdas vaihtui toiseksi ja aiemmin Porotherm-tuotenimellä tunnettu avokennoinen harkko on nyt osa Poroton-tuoteryhmää. Ominaisuuksiltaan tuotteet vastaavat toisiaan, vain tuotenimi on eri.

Kennoharkkotuotteet ja tekniset tiedot

Kennoharkot pientaloihin ja monikerrosrakentamiseen

Kennotiiliharkkoja on sekä avokennoisia että periliittitäytteisiä. Katso eri vaihtoehdot pientalorakentajalle sekä kohteisiin, joissa kerrosluku on yli kolme.

Tutustu harkkovalikoimiin

Teknistä tietoa suunnittelun ja toteutuksen tueksi

Täältä löydät mm. Poroton-harkkojen runkomuurausohjeen sekä muuta tuotetietoa.

Siirry tuotetietosivulle

Queen's Stone kennoharkkotalo Loviisan asuntomessuille

Arkkitehti Teppo Pietarisen perheelleen suunnittelema pientalo valmistui Loviisan asuntomessuille. Täystiilinen talo sijoittuu kallioiselle merenrantatontille, jonka rantaviivaa komistaa talon nimenkin inspiroinut upea, graniittinen siirtolohkare.

Lue lisää

Apartment building Magneettikatu 14 Espoo with Wasserstrich long brick

Tarvitsetko lisätietoa?

Anna yhteystietosi niin me otamme sinuun yhteyttä. Palvelemme kaikissa tiilirakentamiseen liittyvissä kysymyksissä. 

Myynti- ja asiantuntijapalvelu

Soita tai lähetä sähköpostia myynti- ja asiantuntijatiimillemme.