Keittiön saneeraus tiililaatoilla Tampereella, Rustica Oud Leerne

Keittiön uusi ilme tiililaatoilla

Tamperelaisen kerrostalokodin keittokomero koki remontissa melkoisen muutoksen. Lisää tilaa saatiin purkamalla keittiötä ja ruokailutilaa erottava seinä. Keittiön taustaseinälle valittiin materiaaliksi aito tiililaatta.

Kolmihenkisen perheen uusi koti löytyi 1950-luvulla rakennetusta kerrostalosta. Valoisa kolmio oli hyvässä kunnossa, remonttia kaipasivat lähinnä seinä- ja lattiapinnat. Keittiön kaapistot ja koneet oli joitakin vuosia aiemmin uusittu, mutta niiden tyyli ei miellyttänyt perhettä, kuten ei myöskään tilan komeromainen ahtaus. Siispä päädyttiin purkamaan vanha keittiö ja aloittaa suunnittelu täysin puhtaalta pöydältä.

Keittiö ennen remonttia ja remontin valmistumisen jälkeen

Tavoitteena rosoisuus ja teollisuushenkisyys

Perheen aiempi koti oli väritykseltään mustavalkoinen ja tyyliltään pelkistetty. Nyt keittiön ja muunkin sisustuksen suunnittelussa haluttiin löytää astetta rosoisempi ja teollisempi tyyli. Keittiön ideoinnissa hyödynnettiin sisustusblogien kuvia ja lopullinen suunnitelma täsmentyi neuvotteluissa keittiötoimittajan kanssa.

Alusta alkaen ajatuksena oli toteuttaa yläkaapiton keittiö. Valaisimiksi valittiin yksinkertaiset halogeenilamput. Näiden valintojen myötä oli selvää, että keittiön taustaseinä kaipasi sisustuksellisesti jotain rohkeaa ja näyttävää ratkaisua. Toteutukseen valikoitui aito tiili, jota on saatavilla sisustuskäyttöön kätevinä 20 mm paksuina laattoina. Perinteisen punasävyisen tiilen sijaan perhettä miellytti Wienerbergerin harmaankirjava Rustica Oud Leerne -tiili, joka istui parhaiten kodin muiden tilojen värimaailmaan.

Remontin lopputulokseen perhe on ollut enemmän kuin tyytyväinen. Keittiöstä tuli juuri sellainen kuin mistä perhe etukäteen haaveili – todellinen unelmien keittiö. Katseenvangitsijana toimiva tiiliseinä noudattaa sitä rustiikkista ja teollista ilmettä, jota sisustukselta haettiinkin.

 

Tiililaatta sopii kodin eri tiloihin

Tiililaatat soveltuvat käytettäväksi monissa kodin eri tiloissa. Tyypillisesti tiililaatat asennetaan keittiöön tai oleskelutiloihin tehosteseinäksi. Tiililaatta sopii erinomaisesti myös saunatiloihin tai esimerkiksi tulisijan tai piipun pinnoitukseen.

Tiililaattojen asennus onnistuu hyvin kotiremontoijaltakin. Laatat kiinnitetään seinään saneerauslaastilla asennusköyden avulla ja saumataan jälkikäteen muurauslaastilla. Pinta-alaltaan 5-10 neliön työstämiseen on hyvä varata aikaa 2-3 vuorokautta, jonka jälkeenkin saumoja kannattaa vielä kostuttaa parin päivän ajan. Keittiötiloissa valmiin tiilipinnan voi suojata likaa ja vettä hylkivällä kivensuoja-aineella.

Ruusukori tiiliseinä

Kiinnostuitko?

Anna yhteystietosi niin me otamme sinuun yhteyttä. Palvelemme kaikissa tiilirakentamiseen liittyvissä kysymyksissä. 

Myyntipalvelu

Soita tai lähetä sähköpostia oman alueesi myyjälle. Saat lisätietoa Porotherm-kennoharkkorakentamisesta sekä muista tiiliratkaisuistamme rakentajalle.

Seuraavat artikkelit saattavat kiinnostaa sinua

Verstaan muutos loft-asunnoksi

Vanha puusepänverstas koki täydellisen muutoksen. Teollinen ilme haluttiiin kuitenkin säilyttää ja alkuperäinen tiili palauttaa pintamateriaaliksi.

Tiililaatat sisustuksessa

Tiililaatoilla saat kotiisi aitoa tunnelmaa. Käyttökohteita keittiöt, oleskelutilat, saunat - vain mielikuvitus rajana.