Hopealaakson asuinkerrostalot, Kruunuvuorenranta,m Helsinki

Reliefimuuraus leikittelee tiilen muodolla

Tiili on pienikokoinen rakennuskappale, joka taipuu suunnittelijan pöydällä mitä moninaisimpiin ratkaisuihin.

Struktuuria ja elävää pintaa

Tyypillisesti reliefimuurauksessa yksittäiset tiilet ovat joko sisään- tai ulosvedettyjä julkisivupinnasta, Tekniikoista yhdistelemällä ja rytmittämällä julkisivupinnasta saadaan moniuloitteinen ja ilmeikäs. Vaikutelmaa vielä lisää eriväristen tiilien käyttö osana kuviointia.

Reliefimuurauksella on ikivanhat perinteet. Julkisivut ovat pitkään olleet sileitä ja yksivärisiä, mutta viime vuosina moni-ilmeiset julkisivut ovat jälleen nostaneet suosiotaan uudisrakentamisessa. Esteettisesti mielenkiintoiset ratkaisut luovat mielenkiintoa kaupunkikuvaan ja parantavat asukasviihtyisyyttä. Rakennuksilla kuten kokonaisilla kaupunginosilla voi olla oma identiteettinsa.

Yksilölliset taidereliefit myös mahdollisia

Savea muotoilemalla voidaan rakentaa yksilöllisiä tiilipintoja niin sisä- kuin ulkotiloihinkin. Menetelmä mahdollistaa irrottautumisen perinteisestä tiilen muodosta täyttäen kuitenkin rakentamisen tekniset vaatimukset. Kotimaisesta luonnonsavesta valmistetut muototiilet ovat sään- ja lämmönkestäviä.

Keraamikko Silja Merikallion kehittämällä menetelmällä voidaan valmistaa normaalia suurempia tiiliä. Uudella menetelmällä on esimerkiksi toteutettu uniikki Yöperhosen lento -tiilireliefi Tampereen Vuoreksessa sijaitsevan SATO:n vuokra-asuntotalon ulkoseinään. Muotoillumenetelmällä valmistetut tiilet voivat olla ulkomuodoltaan erilaisia, esimerkiksi pyöreitä, aaltoilevia tai epäsymmetrisiä tiiliä.

Housing complex with two buildings and two levels. Siding's implementation. Metronomy Park, 2 rue Jacques Brel 44800 SAINT-HERBLAIN. Brick Terca Ligne Moulée Main Agora Noir graphite. Pose en join vif.

Haluatko lisätietoa?

Anna yhteystietosi niin me otamme sinuun yhteyttä. Palvelemme kaikissa tiilirakentamiseen liittyvissä kysymyksissä. 

Myyntipalvelu

Soita tai lähetä sähköpostia oman alueesi myyjälle. Saat lisätietoa tarpeisiisi soveltuvista tiiliratkaisuista.

Seuraavat artikkelit saattavat kiinnostaa sinua