Argeton Reference Tampa Volcano Grey, Office Building Southlane in Esch Belval, Luxembourg

Keraamiset tiililaatat julkisivuun

Tiililaattajulkisivu on kaunis ja tyylikäs. Lankkumaiset  Argeton-laatat asennetaan ilman saumoja seinän taustarakenteeseen kiinnitettävään korroosionkestävään alumiinirunkoon.

Keraamiset julkisivulaatat kiinnitetään mekaanisesti

Julkisivulaatoilla toteutettu seinärakenne on yksinkertainen: kantava runko, lämmöneriste, tuuletusrako ja julkisivutiililaatta. Ratkaisu on suunniteltu siten, että sadevesi ei pääse tunkeutumaan tuuletusrakoon, mutta sallii tuuletuksen saumojen kautta. Näin julkisivu on hyvin tuulettuva ja sateenkin jälkeen nopeasti kuivuva. 

Argeton-tiililaatat ovat 150-300 mm korkeita ja 200-1500 mm pitkiä modulaarisia, mittatarkkoja ”pienelementtejä”. Perinteisestä muurauksesta poiketen tiililaattojen asennus ei perustu muuraukseen tai laastiin, vaan korroosion kestävästä alumiinista valmistettuun kiinnitysjärjestelmään. Julkisivutiililaattoja on saatavilla sileänä, pintastrukturoituna tai uritettuna. Väriskaala on laaja ulottuen luonnonpunaisista aina vaaleisiin ja tummiin sävyihin. Laattoja voidaan myös lasittaa, jolloin väriskaala laajenee entisestään.

Etuna huoltovapaus ja helppo korjattavuus

Julkisivuverhousjärjestelmän etuna on muurausta hieman ohuempi rakenne ja järjestelmän kiinnittyminen suoraan seinärakenteeseen ilman perustustöitä.  Julkisivutiililaatat ovat edullinen ratkaisu rakennuksissa, joissa on pitkiä nauhamaisia ikkunalinjoja. Kevyen rakenteensa ja mekaanisen kiinnityksen ansiosta julkisivun kannattaminen on helppoa ja ratkaisu sopii siten hyvin myös korkeaan rakentamiseen. 

Tiililaattaverhous kuten paikallamuurattu tiilijulkisivukin ovat elinaarikustannuksiltaan edullisia ratkaisuja. Julkisivutiililaatta ei periaatteessa vaadi huoltoa lainkaan. Koska laattaverhousjärjestelmässä ei käytetä laastia, se ei myöskään vaadi huoltoa vaativia liikuntasaumoja. Julkisivusta tulee täysin yhtenäinen ja ehjä kokonaisuus. Järjestelmän asennus ei ole säästä riippuvainen ja isojen laattojen asennus käy nopeasti. Koska julkisivutiililaatat ovat keraamisia, ovat ne lasitettuja pintoja lukuunottamatta kokonaan värjättyjä, eivätkä menetä väriään tai haalistu.

Argeton Reference Tampa Modernization Student Hostel Dorm

Haluatko lisätietoa?

Anna yhteystietosi niin me otamme sinuun yhteyttä. Palvelemme kaikissa tiilirakentamiseen liittyvissä kysymyksissä. 

Myyntipalvelu

Soita tai lähetä sähköpostia oman alueesi myyjälle. Saat lisätietoa tarpeisiisi soveltuvista tiiliratkaisuista.

Seuraavat artikkelit saattavat kiinnostaa sinua

Kuultorappaus

Hierretty yksikerrosrappaus tiilen päälle on taloudellinen ja kestävä pintaratkaisu julkisivuun.

Siirry sivustolle

Ohutsaumamuuraus

Uutta tiilen estetiikkaa julkisivuun ohuella, vain 4-6 mm saumalla ja sekalimityksellä. 

Siirry sivustolle

Lasitetut tiilet

Lasitetuilla tiilillä julkisivu herää mielenkiintoisella tavalla eloon. Väriä, kiiltoa ja ainutlaatuisia yksityiskohtia.

Siirry sivustolle

Kattotiili julkisivussa

Uudisrakentamisessa kattotiilen käyttö julkisivuratkaisuna kasvattaa suosiotaan. 

Siirry sivustolle

Reliefimuuraus

Reliefimuuraus leikittelee tiilen muodolla. Tiili taipuu suunnittelijan pöydällä mitä erilaisimpiin ratkaisuihin.

Siirry sivustolle