Ved Staarup Teglværk
© Egernsund Wienerberger A/S

Wienerberger on ostanut julkisivujärjestelmien toimittajat Kompromentin ja Strøjer Groupin

Wienerberger on ostanut kaksi tanskalaista keraamisia julkisivuratkaisuja valmistavaa yritystä. Komproment ApS ja S Strøjer Group työllistävät yhteensä 131 henkilöä 50 miljoonan euron vuotuisella liikevaihdolla.

Yrityskaupat vahvistavat Wienerberger-konsernin asemaa julkisivujen kokonaisratkaisujen toimittajana Pohjois-Euroopassa. Komproment ApS ja Strøjer Group ovat molemmat erinomaisia yrityksiä, joilla on kestävä tuotevalikoima uudisrakentamisen ja korjausrakentamisen markkinoille.

Strøjer Group on arvostettu perheyritys, jonka juuret juontavat 1850-luvulle ja joka jakaa samat arvot Wienerbergerin kanssa. Strøjer Groupin nykyaikainen tiilitehdas sijaitsee alueella, jossa biokaasun saatavuus on hyvä. Tehdas kuuluu jo nyt energiatehokkaimpien tiilitehtaiden joukkoon ja tulee olemaan tärkeässä roolissa Wienerbergerin strategiassa hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi Pohjoismaissa. Julkisivutiilien lisäksi yhtiö valmistaa myös räätälöityjä, esivalmistettuja tiilipalkkeja sekä tiililaattoja.

Komproment ApS tuo Wienerberger-ryhmään tuulettuvan julkisivuratkaisun, jonka kysyntä on kasvussa. Laajan tuote- ja materiaalivalikoiman lisäksi yritys on edelläkävijä muun muassa rakenteisiin integroiduissa aurinkosähköjärjestelmissä ja viherjulkisivuissa. Nämä järjestelmät laajentavat merkittävästi Wienerbergerin ratkaisuvaihtoehtoja suunnittelutyöhön, mutta vastaavat myös rakennusyritysten vaatimuksia asennuksen helppoudesta ja nopeudesta.

Komproment ApS:n osto viimeisteltiin helmikuussa 2023, kun taas Strøjer Groupin hankinnan odotetaan toteutuvan vuoden 2023 toisella neljänneksellä.