Kuvituskuvia

Uutisia ja tuoreimpia artikkeleita

Tutustu tiilirakentamiseen ja uusimpiin ratkaisuihin. Tiedot myös messuista ja tapahtumista.
Kun haluat pysyä ajan tasalla tiiliratkaisuista, tilaa uutiskirjeemme.

Queen's Stone kennoharkkotalo Loviisan asuntomessuille

Arkkitehti Teppo Pietarisen perheelleen suunnitteleman pientalon rakennustyöt Loviisassa ovat jo hyvässä vauhdissa. Täystiilinen talo sijoittuu kallioiselle merenrantatontille, jonka rantaviivaa komistaa talon nimenkin inspiroinut upea, graniittinen siirtolohkare.

Lue lisää

Uusi
Uutuustiili Hiilenkirjava Makasiini

Rouheapintaiset Makasiini-tiilet kuuluvat Korian tiilitehtaan suosituimpien tiilien joukkoon. Asiakkaiden toivomuksesta kirjavien tiilien sarja on nyt täydentynyt mustasävyisellä Hiilenkirjava Makasiini -tiilellä.

Lue lisää

Uusi
Kolme kennoharkkorunkoista kerrostaloa Helsinkiin

Asunto Oy Töölön Castellumin rakentaminen Helsingin Taka-Töölöön käynnistyy vuoden 2022 alussa. Yhtiön kolmen kerrostalon rungot muurataan kennoharkoista.

Lue lisää

Vähähiiliset tiilituotteet kestävään rakentamiseen

Korian tehtaalla valmistetut tiilituotteet pärjäävät hyvin vertailtaessa eri tiilenvalmistajien tuotekohtaisia CO2-päästöarvoja. Tiilet voidaan valmistaa jatkossa myös hiilineutraalilla biokaasulla, jolloin tuotteiden hiilidioksidipäästöt putoavat alle puoleen.

Lue lisää

Alusta-paviljonki

Ympäristötietoisen arkkitehtuurin ja luonnonmukaisten materiaalien koelaboratorio

Arkkitehtien Maiju Suomen ja Elina Koiviston suunnittelema paviljonki Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon sisäpihalla tarjoaa paikan ihmisten ja muunlajisten eläinten kohtaamiselle, ympäristön havainnoinnille sekä siitä keskustelulle. Paviljongin rakenteet on toteutettu pääosin savipohjaisista luonnonmateriaaleista. Paviljonki on avoinna yleisölle kesäkuusta 2022 lokakuuhun 2023.

Lue lisää 

Brick Award 22 -tiiliarkkitehtuurikilpailun voittajat on julkistettu

Palkintogaala järjestettiin 10.6. Wienissä

Kilpailuun osallistui kaikkiaan 789 projektia 53 eri maasta. Kansainvälinen arkkitehtituomaristo valitsi 50 finalistin joukosta voittajat, joita yhdistää rohkea ja innovatiivinen tiilimateriaalin käyttö. Kaikki 50 finaalikohdetta ja eri kilpailukategorioiden voittajat esitellään palkintogaalassa julkistetussa Brick22-kirjassa.

Lue lisää kilpailusta ja sen etenemisestä

Vallilassa ylitykset ja kannakoinnit toteutetaan tiilipalkeilla

Pohjola Rakennus rakentaa kaikkiaan 230 uutta kerrostalokotia Vallilaan

Kaikki Vallilan uudet kerrostalot ovat betonirunkoisia ja julkisivut puhtaaksimuurattua tiiltä. Niiden yhteenlaskettu julkisivupinta on noin 9000 m2. Osana tiiliverhousta julkisivuihin toimitetaan yli 2000 asennusvalmista tiilipalkkia pääasiassa ikkuna-aukkojen ylityksiin ja parvekerakenteisiin. 

Lue lisää

Tiiliarkkitehtuuria esittelevät Architectum-julkaisut

Wienerberger-konsernin Architectum-julkaisu esittelee innovatiivisia tiiliarkkitehtuurikohteita Euroopasta ja muiltakin mantereilta. Julkaisu ilmestyy kolme kertaa vuodessa teemoilla "Roof and Facade", "Renovation" ja "Sustainability". Lue näköislehteä tai selaa artikkeleita verkossa.

Lue lisää

Ilmastoneutraalit Poroton-harkot

Materiaalivalinnoilla on merkitystä ilmastonmuutoksen torjunnassa. Perliittitäytteiset Poroton-harkot on sertifioitu ilmastoneutraaleiksi tuotteiksi eli niiden tuotannossa syntyneet hiilidioksidipäästöt on kompensoitu.

Terveen periaatteen koti kennoharkoista

Sisäilman laatu ja riskisietoisuus rakenneratkaisun valintakriteereinä

Sisäilmaesteettömyyteen ei nykyisin löydä helposti täydellisesti toimivia rakenneratkaisuja. Niiden tulisi olla samanaikaisesti sekä rakenteellisesti että rakennusfysikaalisesti riskittömiä. Lisäksi materiaalien tulisi olla hajuttomia ja kaikin tavoin päästöttömiä.

Lue lisää kennoharkkoratkaisusta

Uutuus: Lämmöneristysharkot

Hengittävät, perliittitäytteiset kennoharkot lisäeristystarpeisiin

Keraaminen Poroton WDF-harkko soveltuu hengittävyytensä ansiosta erinomaisesti erilaisten massiivirakenteisten seinien lisäeristämiseen. Käyttökohteina ovat esimerkiksi kellaritilojen sisäpuolinen lisäeristäminen ja ulkoseinien lämmöneristävyyden parantaminen. 

Lue lisää uutuuksista

Pienkerrostaloja kennoharkoista Joensuuhun

Rakennuttajan tavoitteena laadukas, sisäilmaturvallinen ja ekologinen asuinympäristö.

Siihtalantie 12 -hankkeessa  pyritään hiilineutraaliuteen, johon ilmastoneutraalit Poroton-harkot antavat omalta osaltaan hyvät mahdollisuudet.

Lue lisää

Egernsund osaksi Wienerberger-konsernia

Wienerberger on vahvistanut markkina-asemaansa pohjoismaisilla julkisivumarkkinoilla yritysostoilla. Wienerberger on ostanut Vesterledin ja Helligsøn tiilenvalmistuksen. Lisäksi Wienerberger on ostanut Egernsundin, joka on yksi Tanskan tunnetuimmista tiilibrändeistä.

Lue lisää

Lyökkiniemi omakotitalot
© Wienerberger Finland / Arsi Ikäheimonen

Kivestä muuraamalla -julkaisut

Kivirakentamisen uutisia rakennusalan ammttailaisille

Rakennustuoteteollisuuden Muuratut Rakenteet - ryhmän julkaisu, joka esittelee kivirakentamisen ratkaisuja ja innovaatioita. Myös tiiliarkkitehtuuri ja -tuotteet ovat kattavasti esillä.

Tutustu viimeisimpiin julkaisuihin

Reliefimuuraus

Reliefimuuraus leikittelee tiilen muodolla. Tiili taipuu suunnittelijan pöydällä mitä erilaisimpiin ratkaisuihin.

Lue lisää

Lasitetut tiilet

Lasitetuilla tiilillä julkisivu herää mielenkiintoisella tavalla eloon. Väriä, kiiltoa ja ainutlaatuisia yksityiskohtia.

Lue lisää

Savi on ehtymätön luonnonvara

Suomen koko tiiliteollisuus saa vuoden tuotannossa tarvittavan saven alle viiden hehtaarin pinta-alalta vanhaa kesantopeltoa.

Lue lisää

Tiilen historia Suomessa

Tiili saapui Suomeen 1200-luvulla lännestä. Ensimmäiset tiilirakenteet on löydettu Varsinais-Suomesta ja Hämeestä.

Lue lisää

Bysa ja Sandis Helsingin Jätkäsaaressa

Kaupunkikuvan kannalta rakennusten yksilöllisyys on tärkeää, mutta samoin on yhtenäinen kaupunkikuva. Julkisivuissa oli tavoitteena yhdenmukaistaa paikallamuuratun ja elementtirakenteisten julkisivujen ilme. 

Lue lisää

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa

Pysyt ajan tasalla tiilirakentamiseen liittyvissä asioissa.

LinkedIn

Asiantuntijamme LinkedInissä palveluksessasi. Ota seurantaan!

Instagram

Visuaalisia näkökulmia tiiliarkkitehtuuriin ja -rakentamiseen.

Facebook

Rakentajille ja remontoijille käytännön vinkkejä ja esimerkkejä.

Twitter

Seuraa meitä ja tule mukaan keskustelemaan tiilirakentamisesta.

Youtube

Katso julkaisemamme videot. Referenssejä, työohjeita ja ajanvietettä.

Yhteydenottolomake

Valitse aihe sekä tuotealue, josta olet kiinnostunut ja haluat lisätietoa. Anna tämän jälkeen yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

*) Antamiasi tietoja käsitellään luottamuksellisesti. Voit peruttaa suostumuksesi henkilötietojen käsittelyyn lähettämällä sähköpostia osoitteeseen office@wienerberger.fi. Tietojesi käsittelyn laillisuuteen suostumuksen peruuttaminen ei vaikuta. Tietojen tallentamisesta, prosessoinnista ja tuhoamisesta kuten oikeuksistasi henkilökohtaisiin tietoihisi katso Tietosuojakäytäntö