Kuvituskuvia

Uutisia ja tuoreimpia artikkeleita

Tutustu tiilirakentamiseen ja uusimpiin ratkaisuihin. Tiedot myös messuista ja tapahtumista.
Kun haluat pysyä ajan tasalla tiiliratkaisuista, tilaa uutiskirjeemme.

Vuolu-tiilisarjaan uusia tiilivärejä

Suosittu Vuolu-tiilisarja on nyt kasvanut yhdellä vaalealla sekä kolmella punakeltaisella tiilellä. Rouheat ja eläväpintaiset Vuolu-tiilet ovat ilmeeltään kauniin kirjavia. 

Lue lisää

Pitkän tiiliuran tehnyt Juha Karilainen jää eläkkeelle

Karilainen jää kesäkuun alusta eläkkeelle 36 vuoden uran jälkeen.
– Kertaakaan en ole katunut rakennusalan opintojani ja työtäni tiilien parissa. Tiili on ollut 6 000 vuotta muodissa, eikä se siitä mihinkään heivahda.

Lue lisää

Wienerberger on ostanut julkisivujärjestelmien toimittajat Kompromentin ja Strøjer Groupin

Wienerberger on ostanut kaksi tanskalaista keraamisia julkisivuratkaisuja valmistavaa yritystä. Komproment ApS ja S Strøjer Group työllistävät yhteensä 131 henkilöä 50 miljoonan euron vuotuisella liikevaihdolla.

Lue lisää

Queen's Stone kennoharkkotalo Loviisan asuntomessuille

Arkkitehti Teppo Pietarisen perheelleen suunnitteleman pientalon rakennustyöt Loviisassa ovat jo hyvässä vauhdissa. Täystiilinen talo sijoittuu kallioiselle merenrantatontille, jonka rantaviivaa komistaa talon nimenkin inspiroinut upea, graniittinen siirtolohkare.

Lue lisää

Uutuustiili Hiilenkirjava Makasiini

Rouheapintaiset Makasiini-tiilet kuuluvat Korian tiilitehtaan suosituimpien tiilien joukkoon. Asiakkaiden toivomuksesta kirjavien tiilien sarja on nyt täydentynyt mustasävyisellä Hiilenkirjava Makasiini -tiilellä.

Lue lisää

Alusta-paviljonki

Ympäristötietoisen arkkitehtuurin ja luonnonmukaisten materiaalien koelaboratorio

Arkkitehtien Maiju Suomen ja Elina Koiviston suunnittelema paviljonki Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon sisäpihalla tarjoaa paikan ihmisten ja muunlajisten eläinten kohtaamiselle, ympäristön havainnoinnille sekä siitä keskustelulle. Paviljongin rakenteet on toteutettu pääosin savipohjaisista luonnonmateriaaleista. Paviljonki on avoinna yleisölle kesäkuusta 2022 lokakuuhun 2023.

Lue lisää 

Brick Award 24 kohdehaku päättyi

Kilpailuun jätettiin kaikkiaan 743 ehdotusta

Brick Award - parasta tiiliarkkitehtuuria kaikilta mantereilta. Vuoden 2024 kilpailun finalistit julkistetaan tämän vuoden lokakuussa.

Lue lisää kilpailukategorioista ja kriteereistä.

Vähähiiliset tiilituotteet kestävään rakentamiseen

Korian tehtaalla valmistetut tiilituotteet pärjäävät hyvin vertailtaessa eri tiilenvalmistajien tuotekohtaisia CO2-päästöarvoja. Tiilet voidaan valmistaa jatkossa myös hiilineutraalilla biokaasulla, jolloin tuotteiden hiilidioksidipäästöt putoavat alle puoleen.

Lue lisää

Kolme kennoharkkorunkoista kerrostaloa Helsinkiin

Asunto Oy Töölön Castellumin rakentaminen Helsingin Taka-Töölöön käynnistyy vuoden 2022 alussa. Yhtiön kolmen kerrostalon rungot muurataan kennoharkoista.

Lue lisää

Ilmastoneutraalit Poroton-harkot

Materiaalivalinnoilla on merkitystä ilmastonmuutoksen torjunnassa. Perliittitäytteiset Poroton-harkot on sertifioitu ilmastoneutraaleiksi tuotteiksi eli niiden tuotannossa syntyneet hiilidioksidipäästöt on kompensoitu.

Vallilassa ylitykset ja kannakoinnit toteutetaan tiilipalkeilla

Pohjola Rakennus rakentaa kaikkiaan 230 uutta kerrostalokotia Vallilaan

Kaikki Vallilan uudet kerrostalot ovat betonirunkoisia ja julkisivut puhtaaksimuurattua tiiltä. Niiden yhteenlaskettu julkisivupinta on noin 9000 m2. Osana tiiliverhousta julkisivuihin toimitetaan yli 2000 asennusvalmista tiilipalkkia pääasiassa ikkuna-aukkojen ylityksiin ja parvekerakenteisiin. 

Lue lisää

Tiiliarkkitehtuuria esittelevät Architectum-julkaisut

Wienerberger-konsernin Architectum-julkaisu esittelee innovatiivisia tiiliarkkitehtuurikohteita Euroopasta ja muiltakin mantereilta. Julkaisu ilmestyy kolme kertaa vuodessa teemoilla "Roof and Facade", "Renovation" ja "Sustainability". Lue näköislehteä tai selaa artikkeleita verkossa.

Lue lisää

Tanskalaista tiiliestetiikkaa

Valikoimassamme on upeita tanskalaisia tiiliä. Tanskalainen tiilikoko on kotimaista tiiltä pienempi,  228x108x54 mm.

Tutustu tuotteisiin

Terveen periaatteen koti kennoharkoista

Sisäilman laatu ja riskisietoisuus rakenneratkaisun valintakriteereinä

Sisäilmaesteettömyyteen ei nykyisin löydä helposti täydellisesti toimivia rakenneratkaisuja. Niiden tulisi olla samanaikaisesti sekä rakenteellisesti että rakennusfysikaalisesti riskittömiä. Lisäksi materiaalien tulisi olla hajuttomia ja kaikin tavoin päästöttömiä.

Lue lisää kennoharkkoratkaisusta

Uutuus: Lämmöneristysharkot

Hengittävät, perliittitäytteiset kennoharkot lisäeristystarpeisiin

Keraaminen Poroton WDF-harkko soveltuu hengittävyytensä ansiosta erinomaisesti erilaisten massiivirakenteisten seinien lisäeristämiseen. Käyttökohteina ovat esimerkiksi kellaritilojen sisäpuolinen lisäeristäminen ja ulkoseinien lämmöneristävyyden parantaminen. 

Lue lisää uutuuksista

Lyökkiniemi omakotitalot
© Wienerberger Finland / Arsi Ikäheimonen

Kivestä muuraamalla -julkaisut

Kivirakentamisen uutisia rakennusalan ammttailaisille

Rakennustuoteteollisuuden Muuratut Rakenteet - ryhmän julkaisu, joka esittelee kivirakentamisen ratkaisuja ja innovaatioita. Myös tiiliarkkitehtuuri ja -tuotteet ovat kattavasti esillä.

Tutustu viimeisimpiin julkaisuihin

Reliefimuuraus

Reliefimuuraus leikittelee tiilen muodolla. Tiili taipuu suunnittelijan pöydällä mitä erilaisimpiin ratkaisuihin.

Lue lisää

Lasitetut tiilet

Lasitetuilla tiilillä julkisivu herää mielenkiintoisella tavalla eloon. Väriä, kiiltoa ja ainutlaatuisia yksityiskohtia.

Lue lisää

Savi on ehtymätön luonnonvara

Suomen koko tiiliteollisuus saa vuoden tuotannossa tarvittavan saven alle viiden hehtaarin pinta-alalta vanhaa kesantopeltoa.

Lue lisää

Tiilen historia Suomessa

Tiili saapui Suomeen 1200-luvulla lännestä. Ensimmäiset tiilirakenteet on löydettu Varsinais-Suomesta ja Hämeestä.

Lue lisää

Bysa ja Sandis Helsingin Jätkäsaaressa

Kaupunkikuvan kannalta rakennusten yksilöllisyys on tärkeää, mutta samoin on yhtenäinen kaupunkikuva. Julkisivuissa oli tavoitteena yhdenmukaistaa paikallamuuratun ja elementtirakenteisten julkisivujen ilme. 

Lue lisää

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa

Pysyt ajan tasalla tiilirakentamiseen liittyvissä asioissa.

LinkedIn

Asiantuntijamme LinkedInissä palveluksessasi. Ota seurantaan!

Instagram

Visuaalisia näkökulmia tiiliarkkitehtuuriin ja -rakentamiseen.

Facebook

Rakentajille ja remontoijille käytännön vinkkejä ja esimerkkejä.

Twitter

Seuraa meitä ja tule mukaan keskustelemaan tiilirakentamisesta.

Youtube

Katso julkaisemamme videot. Referenssejä, työohjeita ja ajanvietettä.

Yhteydenottolomake

Valitse aihe sekä tuotealue, josta olet kiinnostunut ja haluat lisätietoa. Anna tämän jälkeen yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

*) Antamiasi tietoja käsitellään luottamuksellisesti. Voit peruttaa suostumuksesi henkilötietojen käsittelyyn lähettämällä sähköpostia osoitteeseen office@wienerberger.fi. Tietojesi käsittelyn laillisuuteen suostumuksen peruuttaminen ei vaikuta. Tietojen tallentamisesta, prosessoinnista ja tuhoamisesta kuten oikeuksistasi henkilökohtaisiin tietoihisi katso Tietosuojakäytäntö