Takkakuvat referenssit

Tiilipiippu ja muurattu tulisija on varma valinta

Tiilistä muurattu tulisija voidaan viimeistellä aina tilaajan toiveiden mukaisesti. Isot lasiluukut lisäävät tulisijan näyttävyyttä ja korostavat sen roolia lämpimän, kotoisan tunnelman luojana. Muurattu tiilipiippu on energiatehokas ja ainoa piippuratkaisu, joka varaa lämpöä tulisijan tavoin.

Kymmenen hyvää syytä tiilipiipun ja muuratun tulisijan valintaan

1. ENERGIATEHOKAS
Tiilitulisijan lämmitysominaisuudet ovat vertaansa vailla. Tiilessä lämmönjohtavuus on pieni ja lämmönvarauskyky on suuri. Muurattu varaava tulisija varastoi lämmön massaansa luovuttaen sen hitaasti edelleen huonetilaan, jolloin pintalämpötila pysyy matalana ja lämmönluovutus tasaisena. Tiilipiippu toimii samoin ja varastoi myös savukaasujen hukkalämmön. Erityisesti useampikerroksissa taloissa tiilipiipun lämmönvarausominaisuuksista on huomattavaa etua.

2. SÄÄSTÄÄ POLTTOPUUN MÄÄRÄSSÄ
Tiilipiippu ja -tulisija parantavat sekä puun polton hyötysuhdetta että käyttömukavuutta, sillä lämmönluovutusajan pidentyessä pitenee myös polttamisjaksojen välinen aika. Puuta kuluu vähemmän, mikä sekin tuo lisäsäästöä lämmityskustannuksiin.

3. KESTÄVÄ
Tiili on perinteisin takkojen ja savupiippujen rakennusmateriaali ja sen käytöstä on satojen vuosien kokemukset. Poltettu tiili kestää haastaviakin olosuhteita ja lämpötilan vaihteluita. Tiilipiipun käyttöikä on eri vaihtoehdoista pisin, oikein käytettynä yli 50 vuotta.

4. PALOTURVALLINEN
Tiili ei pala, sillä se on valmistuksen yhteydessä poltettu savesta keraamiseksi rakennuskappaleeksi yli 1000 °C lämpötilassa. Muurattu savupiippu täyttää korkeinta T600 lämpötilaluokkaa vastaavat vaatimukset.

5. EDULLINEN HANKKIA
Tiilitakka ja -piippu ovat edullisia rakentaa ja rakentamisessa tarvittavat materiaalit löytyvät useimmiten lähimmästä rautakaupasta tai rakennustarvikealan verkkokaupoista.

6. KOSTEUSVAIHTELUJA TASAAVA
Materiaalina tiili tasaa rakennuksen sisäisiä kosteusvaihteluita ja parantaa sisäilman laatua kaikkina vuodenaikoina.

7. HORMIMÄÄRÄN SUHTEEN JOUSTAVA
Tiilipiipun voi toteuttaa yksi- tai useampihormisena riippuen siihen kytkettävien tulisijojen määrästä ja vaatimuksista. Tiilihormin liitosaukkoja voidaan helposti myöhemmin lisätä tai ummistaa tarpeen mukaan.

8. KOTIMAINEN
Suomessa myytävät tiilet myös valmistetaan Suomessa kotimaisista raaka-aineista. Hankinnallasi tuet samalla kotimaista työtä ja osaamista.

9. EKOLOGINEN
Tiili valmistetaan puhtaista luonnonmateriaaleista kuten savesta, hiekasta, sahanpurusta ja vedestä. Rakennusmateriaalina se on turvallinen, sillä se ei sisällä mitään terveydelle haitallisia aineita. Tiilen valmistuksessa käytettävä savi nostetaan tehtaan lähipellolta, jolloin sen kuljettamiseen sitoutunut energia on varsin vähäinen.

10. ESTEETTINEN
Tiili on moni-ilmeinen ja soveltuu puhtaaksi muurattuna sellaisenaan osaksi kodin sisustuksellista ilmettä. Tiilen voi myös maalata, laatoittaa tai rapata oman mielen mukaan. Pienikokoisena rakennuskappaleena tiili antaa suunnittelijalle paljon vapauksia toteuttaa erilaisia muotoja ja rakenteita.

Tulisija käyttötarpeen mukaan

VARAAVA TAKKA
Ympärivuotiseen asumiseen tarkoitetuissa tiloissa varaava takka on erinomainen valinta. Varaava takka voi luovuttaa lämpöä jopa yli 65 tuntia riippuen takan painosta. Koska lämpö siirtyy tulisijasta huonetilaan pitkän ajan kuluessa, takan pintalämpötila ei nouse korkeaksi. Matala pintalämpötila on asumisviihtyvyyden kannalta oleellinen asia, ei tarvitse ensin lämmittää ja sitten tuulettaa. Myös perheen pienimpien on turvallista oleskella takan lähistöllä, kun ainoa kuuma kohta tulisijassa on tulisijaluukut.

KIERTOILMATAKKA
Jos haluat näyttävyyttä ja käytät takkaa vain harvoin, kiertoilmatakka voi olla sinun valintasi. Lämmityksen suhteen kiertoilmatakka on ns. nopea lämmittäjä. Konvektion eli ilmakierron avulla huoneilma lämmitetään takan kuoren sisällä ja johdetaan takan päältä takaisin huonetilaan. Kiertoilmatakka voi puhaltaa yli 130 asteista lämpöä, mikä kannattaa huomioida jo suunnitteluvaiheessa, ettei sijoita kiertoilmatakkaa
kovin pieneen tilaan.

LEIVINUUNI
Keittiöön sijoitettu tulisija tuo lämpöä ja tunnelmaa moderniinkin kotiin. Tyypillisesti keittiöön sijoitetaan muurattu leivinuuni tai hellan ja leivinuunin yhdistelmä. Nykyaikaisessa, avaria tilakokonaisuuksia suosivassa tilasuunnittelussa tulisija voi toimia tilanjakajana, jolloin takka avautuu olohuoneeseen ja leivinuuni keittiöön.
Tällainen yhdistelmä on todellinen pientalon lämmin sydän.

Polta puuta oikein

Pienhiukkaspäästöjen minimoimiseksi sekä takan kestävyyden ja toiminnan varmistamiseksi on tärkeää käyttää lämmityksessä kuivaa, puhdasta ja oikean kokoista puuta. Märkä, likainen tai mätä puu palaa epäpuhtaasti, mikä aiheuttaa noen ja muiden epäpuhtauksien kerääntymisen tulipinnoille, savukanaviin, hormiin
ja takkaluukun lasiin.

Poltettavat puut kannattaa tuoda sisätiloihin pari päivää ennen polttamista, jotta niiden pintakosteus haihtuu. Puut ladotaan tulisijaan vaakatasoon ja tuli sytytetään puupanoksen päältä. Puuta ei pidä lisätä etuajassa. Oikea hetki on silloin, kun edellinen panos on palanut melkein loppuun asti.

Tutustu muurattujen tulisijojen ja tiilipiippujen esitteisiin

Valmistelemme latausta. ... Lataa kaikki (2)

Seuraavilla sivuilla lisää aiheesta

Tiilet tulisijan ja tiilihormin muuraukseen

Tiili on perinteisin tulisijojen ja savupiippujen rakennusmateriaali. 

Tutustu tuotteisiin

Tiilipiipun suunnittelu

Tietoja muurattavan tiilipiipun suunnittelussa huomioitavista asioista. 

Siirry sivulle

Muurattujen tulisijojen kuvagalleria

Etsitkö vinkkejä muuratun tulisijan toteutukseen? Tutustu valmiiden muurattujen tulisijojen kuviin ja inspiroidu!

Siirry takkareferensseihin

Tiili materiaalina

Miksi tiili on säilynyt suosittuna rakennusmateriaalina vuosituhansia? Tutustu tiilen tarinaan ja ominaisuuksiin.

Siirry tietosivuille

Tiilipiippu ja piippumuuraus

Tarvitsetko lisätietoa?

Anna yhteystietosi niin me otamme sinuun yhteyttä. Palvelemme kaikissa tiilirakentamiseen liittyvissä kysymyksissä. 

Myynti- ja asiantuntijapalvelu

Soita tai lähetä sähköpostia myynti- ja asiantuntijatiimillemme.