Apartment building Timanttikuja, Vantaa

Tiili on investonti tulevaisuuteen

Tiilijulkisivulla on pitkä elinkaari. Se on kaikista julkisivumateriaaleista vähiten huoltoa vaativa ja siten elinkaaritaloudellinen. Tutustu jo toteutettuihin kohteisiin!

Ajatonta arkkitehtuuria Saunalahdessa

Espoon Saunalahteen valmistunut 115 asunnon kiinteistö näyttää, miten rakennuksen voi suunnitella ja toteuttaa laadulla, mutta silti kohtuullisilla kustannuksilla.

Kolmesta kuusikerroksisesta rakennuksesta koostuva Espoon Asunnot Oy / Magneettikatu 14 herättää huomiota muodoillaan ja yksityiskohdillaan. Keskiöön jäävää puhdaslinjaista kaaritaloa reunustavat niin materiaaleiltaan kuin muodoiltaankin persoonalliset pistetalot. Kohteesta aistii heti, että se on huolella suunniteltu ja toteutettu.

– Lähtökohtana oli suunnitella mahdollisimman hyvä asuinkortteli ja käyttää kestäviä materiaaleja. Eri osapuolet muodostivat suunnittelusta toteutukseen tiimin, jonka työskentelyssä oli innostunut henki, kertoo arkkitehti SAFA Veikko Mäkipaja Arkkitehdit Hannunkari & Mäkipaja Oy:stä.

Lue lisää

Vanhan ja uuden rakennuskannan yhdistävä tiiliarkkitehtuuri

Telakkaranta on rakentunut Turun paraatipaikalle Aurajoen itärannalle. Vanha tehdaskiinteistö on saanut sisäänsä loft-asuntoja ja naapureikseen uusia kerrostaloja. Julkisivujen punatiili antaa korttelille yhtenäisen ilmeen.

Telakkarannan asuinalue muodostaa tyylikkään ja yhtenäisen kokonaisuuden. Rakennusten suunnittelussa ja toteutuksessa on ajateltu pitkää elinkaarta, asumisviihtyvyyttä sekä rakennusten elinkaaren aikaisia käyttökustannuksia.

Uusi rakennuskanta tiilisine julkisivuineen ja lasitettuine parvekkeineen on yhdistetty vanhempaan tiiliseen teollisuusarkkitehtuuriin tavalla, joka tekee alueesta mielenkiintoisen ja näyttävän.

Lue lisää

Laatua suunnittelusta toteutukseen

Helsingin Arabianrannassa kerrostalon käsinlyödystä tiilestä paikalla muuratut julkisivut liittävät rakennuksen alueen vanhoihin teollisuusrakennuksiin. Vapaarahoitteisen vuokratalon rakennuttaja painottaa laatua sekä suunnittelussa että toteutuksessa.

Arabiankatu 4:n tontilla pääasiallisen julkisivumateriaalin tuli olla asemakaavan mukaisesti paikalla muurattu punatiili. – Käsinlyödyn tiilen kustannusvaikutus ei ollut merkittävä verrattuna vakiotiileen, mutta antiikinomaisen Pastorale-tiilen käyttö oli kuitenkin hyvin perustelua taloa ympäröivien vanhojen tehdasrakennusten arkkitehtuurin vuoksi, Tuomas Vaarasalo toteaa.

Lue lisää

Bysa ja Sandis Jätkäsaari

Rohkeaa ja näyttävää keskeisellä sijainnilla

Kaupunkikuvan kannalta rakennusten yksilöllisyys on tärkeää, mutta samoin on yhtenäinen kaupunkikuva. Julkisivuissa oli tavoitteena yhdenmukaistaa paikallamuuratun ja elementtirakenteisten julkisivujen ilme.Mallimuurauksen suorittaminen, oikeiden työtapojen valinta ja eri työryhmien opastus olivat haasteelisia. 

Lue lisää

0Tulokset

Tutustu tarkemmin tiilituotteisiimme

Multistore building with special joint, Supewhite and Tummapellava Retro facing bricks

Kiinnostuitko?

Anna yhteystietosi niin me otamme sinuun yhteyttä. Palvelemme kaikissa tiilirakentamiseen liittyvissä kysymyksissä. 

Myyntipalvelu

Soita tai lähetä sähköpostia oman alueesi myyjälle. Saat lisätietoa tiilen käytöstä kerrostalorakentamisessa sekä uusimmista tiilitrendeistä.