Referenssikuva

Kymmenen syytä valita tiili julkisivuratkaisuksi

Poltetusta tiilestä on muurattu taloja jo vuosituhansia. Tiili on hyvistä ominaisuuksistaan johtuen maailman yleisin rakennusmateriaali.

1. Esteettisyys

Nykyinen tiilien väri-, pinta- ja kokovalikoima on laaja. Jokaiseen taloon löytyy perheen makuun ja  ympäristöön sopiva tiiliratkaisu.

2. Kestävyys

Poltettu tiili säilyttää muotonsa ja värinsä vaativissakin olosuhteissa. Se kestä kuormitusta, eikä ole arka helteelle, auringonpaahteelle tai pakkaselle.

3. Pitkäikäisyys

Yli tuhannessa asteessa poltettu tiili on kestävä, kivipohjainen materiaali. Tiilijulkisivujen elinkaari on kymmeniä, jopa satoja vuosia.

4. Huolettomuus

Tiilijulkisivu ei vaadi maalausta tai muuta massiivista huoltoa. Varsinkin pientalossa asuvalle tämä merkitsee vähemmän huolia ja enemmän vapaa-aikaa.

5. Turvallisuus

Tiilen valmistetaan puhtaista luonnonmateriaaleista kuten savesta, hiekasta, sahanpurusta ja vedestä. Materiaalina tiili ei sisällä mitään terveydelle haitallisia aineita.

6. Kotimaisuus

Suurin osa Suomessa käytettävistä tiilistä myös valmistetaan Suomessa lähipelloilta nostetusta savesta. Tiiliteollisuus työllistää suoraan ja välillisesti tuhansia ihmisiä.

7. Energiataloudellisuus

Tiilen lämmönvarauskyky on erinomainen. Tiilen käyttö julkisivussa parantaa lämmöneristävyyttä parhaimmillaan 6-8 % lämmityskaudella.

8. Asumisviihtyisyys

Tiilijulkisivu on massiivinen rakenne, joka tasaa lämpötilan ja kosteuden vaihteluita tehokkaasti. Tiili on myös ääneneristävyydeltään erinomainen julkisivumateriaali.

9. Taloudellisuus

Tiilijulkisivu on kaikista yleisimmin käytössä olevista julkisivumateriaaleista vähiten huoltoa tarvitseva materiaali ja säästää siten merkittävästi asumiskustannuksissa.

10. Ekologisuus

Rakennusmateriaalien ympäristövaikutukset ja ekologisuus tulevat olemaan yhä tärkeämpiä kriteerejä rakentamisen ratkaisuja tehtäessä.. Nämä ominaisuudet ovat kilpailukykyiset myös muuratulla tiilirakenteella. Tiilen valmistuksessa voidaan käyttää uusiutuvaa energiaa, tiili on 100 % kierrätettävä ja raaka-ainetta savea syntyy eroosion vaikutuksesta vuosittain enemmän kuin mitä tiiliteollisuus käyttää valmistukseen. Savienottoalueet palautetaan luonnontilaan tai rakennetaan virkistysalueiksi. 

Julkisivutiilien valikoima

Julkisivutiiliä löytyy valkoisesta mustaan, sileästä antiikkiseen.

Tutustu tuotteisiin

Tervetuloa tiilinäyttelyymme

Tiilinäyttelymme on avoinna arkisin klo 8-16 Helsingin Vallilassa tai Kouvolassa tehtaamme yhteydessä. 

Katso tarkemmat sijaintitiedot

Kerrostalo Tullivuorentie Helsinki Retro tiilet

Kiinnostuitko?

Anna yhteystietosi niin me otamme sinuun yhteyttä. Palvelemme kaikissa tiilirakentamiseen liittyvissä kysymyksissä. 

Myyntipalvelu

Soita tai lähetä sähköpostia oman alueesi myyjälle. Saat lisätietoa julkisivutiilistä sekä muista tiiliratkaisuistamme rakentajalle.