Niemenrannan päiväkoti, Tampere

Tiili on esteettisesti kaunis ja arvostettu materiaali

Elilnkaaritaloudellisena materiaalina tiili säilyttää arvonsa pitkään ja taipuu arkkitehtonisesti vaativiinkin ratkaisuihin.

Julkiset rakennukset edustava toisaalta oman aikansa laadukkainta arkkitehtuuria, mutta ovat samalla suunniteltu kestämään kymmeniä ellei satoja vuosia. Siksi tiili on ollut ja on edelleen suosittu julkisten rakennusten julkisivumateriaali.

Suomen vanhimmat, säilyneet rakennukset ovat linnoja ja kirkkoja, jotka lähes poikkeuksetta on rakennettu tiilestä. Todistusvoimaa tiilen kestävyydestä siten löytyy. Ulkomailta vielä huomattavasti kauempaakin historiasta.

Tiilen huoltovapaus ja materiaalikustannusten säästö pitkällä aikavälillä puoltavat tiilen valintaa julkisivumateriaaliksi. Tiili on uusi ja vanha ratkaisu samaan aikaan.

Moderni kirkko

Hollolan Sovituksen kirkko antaa tiiliseiniensä sisällä tilaa sekä kirkolle, seurakuntakeskukselle että monipuoliselle toiminnalle. Tiilipinnan kuviointi on viittaus Hollolan vanhaan kirkkoon.

Sovituksenkirkon materiaalit on valittu paikallisia perinteitä kunnioittaen ja kestävän rakennuksen periaattein. Rakennuksen pääasialliset materiaalit ovat tiili, kivipohjaiset lattiamateriaalit sekä tumma tammi. Uusi kirkko henkii kestävyyttä ja pysyviä arvoja.

Lue lisää

Palkittua tiiliarkkitehtuuria

Kokouskeskus Paasitornin laajennusosassa on tiiltä käytetty erityisen luovasti osana hyvää arkkitehtuuria.

Hotelli Paasitornin muurattu julkisivu poikkeaa hyvin paljon tavanomaisesta, sillä sen muoto on lähes kauttaaltaan kaarevalinjainen. Itse muuraus on myös perinteistä muurausta vaativampi, johtuen pitsimäisestä muuraustavasta, jossa jokaisen tiilen välille muodostuu aukko.

Lue lisää

Tiili koulujen runkorakenteena

Kennotiiliharkko on jo usean koulun ja päiväkodin suunnitelmissa ulkoseinärakenteena eri puolilla Suomea. Paluu yksinkertaiseen ja turvalliseen rakentamiseen

Tiili on tuttu ja käytetty julkisivumateriaali , mutta sata vuotta sitten se oli myös yleisin ulkoseinämateriaali. Kennoharkkoseinä on monoliittinen eli yksiaineinen ja kosteusteknisesti turvallinen rakenne. Rakennustapa on moderni versio vanhasta, hyväksi koetusta, kahden kiven tiilimuurauksesta. Se sopii erityisen hyvin kohteisiin, joissa sisäilman laadulla on erityisen suuri merkitys.

Lue miksi Oulussa päädyttiin koulurakentamisessa kennoharkkoon

0Tulokset

Tutustu tarkemmin tiilituotteisiimme

Julkisivutiilien valikoima

Julkisivutiiliä löytyy valkoisesta mustaan, sileästä antiikkiseen.

Tutustu tuotteisiin

Kennoharkot vaativaan rakentamiseen

Kennoharkoista löytyy tuoteratkaisu useimpiin rakennustyyppeihin. Perinteistä tiilirakentamista modernilla tavalla.

Tutustu tuotteisiin

Multistore building with special joint, Supewhite and Tummapellava Retro facing bricks

Kiinnostuitko?

Anna yhteystietosi niin me otamme sinuun yhteyttä. Palvelemme kaikissa tiilirakentamiseen liittyvissä kysymyksissä. 

Myyntipalvelu

Soita tai lähetä sähköpostia oman alueesi myyjälle. Saat lisätietoa tiilen käytöstä rakentamisessa sekä uusimmista tiilitrendeistä.