Jury meeting Brick Award 2010, people group including Thomas M. Rau, Vladimir Plotkin, Maurizio Masi, Andrea Deplazes

Kansainvälinen tiiliarkkitehtuurikilpailu

Brick Award - parasta tiiliarkkitehtuuria kaikilta mantereilta

Wienerbergerin Brick Award -tiiliarkkitehtuurikilpailu järjestetään joka toinen vuosi. Ensimmäisen kerran tunnustuspalkinnot jaettiin vuonna 2004 ja keväällä 2020 palkitaan parhaita tiilikohteita jo yhdeksännen kerran. Arvovaltainen raati on valinnut lähes 600 kilpailuun ilmoitetusta tiiliarkkitehtuurikohteesta 50 finalistia. 

Brick Award -pääpalkinnon voittaja saa 7000 euroa ja jokainen kategoriavoittaja 5000 euroa. Vuoden 2018 kilpailussa palkintoja jaetaan viidessä eri kategoriassa. 

Kilpailukategoriat ovat

  • Kodikas tunnelma (Feeling at home)
  • Yhteinen asuinympäristömme, asuinrakennukset (Living together)
  • Yhteinen työympäristömme, toimistorakennukset (Working together)
  • Kohtaamisia julkisissa tiloissa, julkiset rakennukset (Sharing public spaces)
  • Rohkeasti rakentaen, innovatiiviset rakennukset (Building outside the box)

Viidennessä kategoriassa ”Rohkeasti rakentaen” etsitään uusia, innovatiivisia tiilirakentamisen konsepteja ja oivaltavia tapoja hyödyntää keraamisia tuotteita osana rakennushanketta.

Vuoden 2020 finalistikohteet on julkistettu

Kilpailukategoriasta riippumatta kohteessa keraamisten tuotteiden on oltava keskeisessä roolissa joko runko-, julkisivu-, katto- tai maankateratkaisussa. Innovatiivisuuden ja taidokkaan materiaalikäytön lisäksi kohteita arvioidaan myös materiaaliteknisestä, toiminnallisesta sekä kestävän kehityksen ja energiatehokkuuden näkökulmasta. Lisäksi kohteen tulee olla valmistunut vuonna 2016 tai sen jälkeen.

Brick Award 2020 -voittajat julkistetaan keväällä 2020 Wienissä järjestettävässä palkintogaalassa. Kaikki 50 finaalikohdetta ja eri kilpailukategorioiden voittajat esitellään palkintogaalassa julkistettavassa Brick20-kirjassa.