Hero of Arkkitehturin Finlandia

Tiilirakentamisen helmiä palkintoehdokkaina

Suomen Arkkitehtiliitto SAFA myöntää Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon seitsemättä kertaa. Voittaja julkistetaan 5.10.2020. Ehdolla ovat K-Kampus Helsingin Kalasatamassa, Kotkan Toritalo, Helsingin Olympiastadionin peruskorjaus ja Aalto-yliopiston uusi kampusrakennus Otaniemessä.

Tiiliarkkitehtuuri vahvasti esillä

Arkkitehtuurin Finlandia 2020 -finalisteista Kotkan toritalon ulkoseinät on muurattu keraamisista kennoharkoista, Aalto-yliopiston Otaniemen kampuksessa tiilimuuraukset punaisenkirjavalla Wienerbergerin Makasiini-tiilellä ja K-kampuksen julkisivumuuraus Wienerbergerin Superwhite Retro -tiilellä. Myös Olympiastadionin saneerauksessa on vaalittu alkuperäisiä, pääasiassa Kahi-tiilillä muurattuja muotoja.

Kotkan toritalon ulkoseinät Poroton-harkoista

Kotkassa torin laidalla sijainneet kaksi vanhaa jo huonokuntoista rakennusta väistyivät uudisrakennuksen tieltä. Arkkitehtuuriltaan klassiseen kerrostaloon toteutettiin 12 asuntoa sekä neljä liiketilaa.

Uusi kerrostalo sijoittui aivan torin reunaan. Ulkoseinistä haluttiin mahdollisimman riskittömät ja siksi materiaaliksi valikoitui keraaminen perliittitäytteinen kennoharkko. Rakennuttajan lähtökohta oli yksiaineinen, monoliittinen seinärakenne. Rakennuksen runko tehtiin betonielementeistä ja kuorilaatat valettiin paikan päällä. Kohteen suunnittelusta vastasi arkkitehti SAFA Jani Prunnila.

Lue lisää Kotkan toritalosta.

Valoisa ja avara K-Kampus Kalasatamassa

JKMM Arkkitehtien suunnittelema Keskon pääkonttori K-Kampus Kalasatamassa erottuu ympäristöstään valoisana ja ulkoarkkitehtuuriltaan modernina tiilirakennuksena. Rakennus muodostaa korttelin, jolla on oma vahva identiteetti. Arkkitehtonisesti K-Kampus viestii Keskolle tärkeitä arvoja, asiakaslähtöisyyttä ja vastuullisuutta.

Arkkitehtuurilla on tavoiteltu aikaa kestävää modernia skandinaavisuutta – kestävyyttä ja rehellisyyttä. Suurilta linjoiltaan rakennus on näyttävä ja komea, mutta yksityiskohdissaan harkittu ja hyvin tarkoituksenmukainen. Julkisivut rakentuvat vaaleasta paikalla muuratusta Wienerbergerin Superwhite Retro -tiilestä, mattahiotusta valkobetonista sekä isoista lasipinnoista. 

Lue lisää K-Kampuksen esittelystä Betoni-lehdessä.

Punatiilinen Aalto-yliopiston Otaniemen Kampus

Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu ja Kauppakorkeakoulu saivat käyttöönsä uudet ja nykyaikaiset tilat Otaniemessä. Punatiilinen nelikerroksinen rakennuskokonaisuus istuu mainiosti Otaniemen ilmeeseen ja arkkitehtuuriin. Se koostuu suorakaiteen muotoisista moduuleista, jotka mukailevat tarkasti vieressä sijaitsevien Alvar Aallon merkkirakennusten, Kandidaattikeskuksen ja Harald Herlin -oppimiskeskuksen, linjoja.

Kampuksen suunnittelusta vastasi Verstas Arkkitehdit vuosina 2012–2013 järjestetyn kansainvälinen arkkitehtuurikilpailun voittajaehdotuksen pohjalta. 

Kampuksen ja siihen kiinteästi liittyvän A Bloc kauppakeskuksen julkisivuissa on käytetty kotimaista, punaisenkirjavaa tiiltä. Pintastruktuuriltaan antiikkinen Makasiini-tiili on tyylikkäästi esillä myös rakennuksen sisätilossa. 

Lue lisää Aalto-yliopiston Otaniemen kampuksesta arkkitehtitoimiston sivuilta.

Reference photo new construction single family in Bertem

Haluatko lisätietoa?

Anna yhteystietosi niin me otamme sinuun yhteyttä. Palvelemme kaikissa tiilirakentamiseen liittyvissä kysymyksissä. 

Myyntipalvelu

Soita tai lähetä sähköpostia oman alueesi myyjälle. Saat lisätietoa tarpeisiisi soveltuvista tiiliratkaisuista.

Seuraavat artikkelit saattavat kiinnostaa sinua

Reliefimuuraus

Reliefimuuraus leikittelee tiilen muodolla ja sijoittelulla.. Tiili taipuu suunnittelijan pöydällä mitä erilaisimpiin ratkaisuihin.

Lue lisää

Oulun Poroton-koulut

Oulussa luotetaan keraamiseen kennoharkkoon koulurakentamisessa. Kaksi koulua Metsokankaan ja Ritaharjun alueilla valmistuivat syksyksi 2019.

Lue lisää

Esittelyssä nyt upeat Egernsund-tiilet

Tutustu laajentuneeseen tanskalaisten tiilien valikoimaamme

Egernsund on nyt osa Wienerberger-konsernia. Saimme tiilivalikoimaamme upeita uutuuksia. Tanskalaisia tiililä on saatavissa kahdessa eri tiilikoossa NF 240x115x71 ja DNF 228x108x54. Tutustu tuotteisiin

Siirry tuotesivulle