Apartment house Livornonkatu 3 Helsinki rooftile Actua in facade

Savikattotiili julkisivuratkaisuna

Uudisrakentamisessa kattotiilen käyttö julkisivuratkaisuna kasvattaa suosiotaan.
Rakenne sopii erinomaisesti myös korjausrakentamiseen.

Yksinkertainen ja nopea asentaa

Keraaminen kattotiilijulkisivu on hinnaltaan kilpailukykyinen ja trendikäs vaihtoehto perinteiseen tiilijulkisivuun tai muihin kevytrakenteisiin julkisivuratkaisuihin verrattuna.
Toteutukseltaan kattotiilen asennus julkisivuun ei juuri poikkea kattoasennuksesta. Rakenteellisesti seinään eristekerroksen päälle tehdään ristikoolaus, jonka vaakaruoteisiin kattotiilet asennetaan. Erona kattoasennukseen on se, että seinäasennuksessa kaikki tiilet ruuvataan ruoteisiin, kun taas katolla ruuvikiinnitystä käytetään yleensä vain reuna-alueilla ja kattokaltevuudesta riippuen vain harvakseltaan lapealueilla. Kattotiilien seinäasennus aloitetaan alhaalta ylöspäin ja kun rytmiin päästään on asennus varsin nopeaa.

 

Tuulettuva ja vesitiivis rakenne

Perinteisen tiilimuurauksen tapaan keraamisen savikattotiilen etuna esimerkiksi rappaukseen tai puujulkisivuun nähden on pitkäikäisyys sekä vähäinen huollon tarve. Hyvän tuulettuvuuden ja vesitiiviytensä ansiosta kattotiilijulkisivu on myös kosteusteknisesti turvallinen ratkaisu. Mekaanisen kiinnitystavan ansiosta kattotiilien asennus voidaan tehdä myös talviolosuhteissa.

Reference photo new construction single family in De Pinte

Haluatko lisätietoa?

Anna yhteystietosi niin me otamme sinuun yhteyttä. Palvelemme kaikissa tiilirakentamiseen liittyvissä kysymyksissä. 

Myyntipalvelu

Soita tai lähetä sähköpostia oman alueesi myyjälle. Saat lisätietoa tarpeisiisi soveltuvista tiiliratkaisuista.

Seuraavat artikkelit saattavat kiinnostaa sinua